Blog

restauracja

W dzisiejszych czasach każdy z nas może spróbować potraw z całego świata i to bez wychodzenia z domu. Ciekawe jest jednak to, że mimo szerokich możliwości lubimy wracać do tradycyjnych, regionalnych smaków, które nie mają sobie równych. A jest w czym wybierać! Każdy region słynie z innych dań złożonych ze świeżych i lokalnych składników. Na szczególną uwagę zasługuje kuchnia Warmii i Mazur, a w szczególności dania serwowane w Olsztynie. Czym się wyróżniają? Dlaczego są tak cenione? I jakich propozycji warto spróbować?  

Catering

W zależności od tego jak duże będzie przyjęcie, wszystkich załatwień może być mniej lub więcej, co wpływa na czas planowania. Elementem, bez którego żadna impreza okolicznościowa nie mogłaby się odbyć jest dobre jedzenie. Najwygodniejszym rozwiązaniem będzie catering, ponieważ dzięki niemu organizatorzy nie muszą się martwić, że gościom czegoś zabraknie.

Tradycyjna kuchnia polska

Na wpływ polskiej kuchni ogromny wpływ mają przemiany historyczne, dlatego w tradycyjnych daniach regionalnych odnajdziemy elementy z kuchni tatarsko-tureckiej, rusińskiej, żydowskiej, a nawet włoskiej i francuskiej. Najpopularniejsze w Polsce potrawy to: pierogi, kotlet schabowy, gołąbki, bigos, żurek czy rosół. Jednak nie tylko!

dobrą salę weselną

Wybór sali weselnej to jedna z ważniejszych decyzji jaką muszą podjąć narzeczeni, często na kilka lat zanim rozpoczną planowanie innych zagadnień związanych z tym jakże ważnym wydarzeniem. Jakie są najistotniejsze elementy, poza lokalizacją, które powinno się wziąć pod uwagę, aby zabawa weselna była niezapomniana i dla małżonków, i dla ich gości?

impreza integracyjna

Impreza integracyjna to znakomity sposób na lepsze poznanie się pracowników danego przedsiębiorstwa. Takie spotkania powinny przede wszystkim odbywać się w swobodnej atmosferze, co zagwarantuje komfort przebywania ze sobą także osobom, które jeszcze nie miały okazji dobrze się poznać. Kluczem jest więc nie tyle kwota pieniężna, jaką firma przeznaczy na organizację imprezy integracyjnej, ale przede wszystkim zagwarantowanie integrującym się osobom komfortowych warunków do pogłębiania więzi pracowniczych. Jak to osiągnąć?

dania regionalne

Mogłoby się wydawać, że określenie tego, czym jest „dobra restauracja” jest oczywiste i nie powinno przysparzać większych problemów. Jednak wszędzie tam, gdzie pojawia się wartościowanie, natrafiamy na pewne trudności. Jest to widoczne szczególnie w przypadku restauracji, o których wyrażane opinie często znacząco się różnią. Czy możliwie jest więc wskazanie, jakie elementy powinny odróżniać „dobry” lokal od „złego”?

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.